Poštovani roditelji !

01.09. 2023. godine , u petak, započinje nova pedagoška godina. Raspored novoupisane djece po skupinama biti će objavljen na web stranici vrtića.

VAŽNO !!!

 Sva djeca koja podađaju jutarnje programe u vrtić trebaju doći NAJKASNIJE do 8,30 h. Lijepo Vas molimo da se pridržavate navedenog jer u suprotnom spremačice i kuharica imaju velikih poteškoća u vršenju priprema za doručak, osobito ručak. Od početnog broja kojeg imamo do 8.30 h zbog kašnjenja djece i dolaženja nakon 8.30 h u konačnici imamo puno veći broj djece na ručku, a priprema namirnica nije izvršena.

Djeca koja pohađaju poslijepodnevni poludnevni program u vrtić trebaju doći NAJKASNIJE do 13.30 h.

Prilikom dovođenja djeteta obavezno se javite odgojitelju, predajte dijete u sobu dnevnog boravka, ne ostavljajte dijete samo u garderobi. Po dijete, osim roditelja, dolaze isključivo punoljetne osobe koje navodite u obrascu kojeg će vam predati odgojitelji. Ukoliko po dijete dolaze punoljetne osobe navedene u obrascu molimo da odgojiteljima daju osobnu iskaznicu na uvid. Svi smo svjedoci nedavnog nemilog događaja u Splitu. Isključivo odrasle osobe tipkaju šifru za ulazak, te otvaraju i zatvaraju vrata.

Molimo vas da jednom mjesečno donesete pak papirnatih ubrusa. Na početku pedagoške godine ( samo jednom ) molimo donesite pak vlažnih maramica i čaša. Navedeno ne vrijedi za jaslice, roditeljima će odgojiteljice dati upute. Molimo roditelje da ne dovode djecu u vrtić ukoliko imaju povišenu tjelesnu temperaturu, proljev i povraćanje, zarazne bolesti s osipom ( šarlah, vodene kozice… ), konjunktivitis, parazitarne bolesti ( gliste, uši ), zarazne respiratorne bolesti. Roditelji obavezno trebaju javiti odgojiteljima ukoliko dijete boluje od bakterijske upale grla, upale pluća, vodenih kozica, šarlaha, konjunktivitisa, mononukleoze, gripe, trovanja salmonelom ili neke druge zarazne bolesti. Dijete koje pije antibiotik ne može boraviti u vrtiću, iako više nema simptome bolesti. Nakon svakog izbivanja djeteta zbog bolesti, duljeg od 3 dana, roditelj je dužan donijeti liječničku ispričnicu. Lijekovi se u vrtiću ne daju osim u hitnim slučajevima, uz prethodno savjetovanje s roditeljima.

Medicinska sestra izrađuje mjesečne jelovnike. Mjesečni jelovnik je dostupan na oglasnoj ploči i web stranici vrtića. Ukoliko vaše dijete ima neku alergiju molimo da kažete odgojiteljima. Odgojitelji će dati upute roditeljima za proslave dječjih rođendana.

Molimo da djeci vrtićkog uzrasta stavite u ruksake rezervnu odjeću.  Odgojitelji jasličnih skupina roditeljima će dati upute vezano za period prilagodbe i donošenje stvari koje su potrebne djeci.

Mjesec rujan je vrijeme prilagodbe na vrtić. Period adaptacije obično traje do mjesec dana. Novoupisanoj djeci treba postupno produžavati boravak u vrtiću. Svi roditelji ( kao i sva djeca ) reagiraju na polazak djeteta u vrtić.

Za djecu vrtićkog uzrasta, čarobna rečenica u cijeloj priči oko ostanka u vrtiću glasi : ” ZNAM DA TI JE TEšKO, ALI TO SE MORA. “ Roditelj na taj način daje djetetu do znanja da ga razumije, da vidi da mu je teško, da je dijete žalosno zbog odvajanja. Kada dijete to shvati onda mu je lakše prihvatiti da mora ostati, iako će možda i dalje negodovati. Dijete može imati prijelazni objekt, omiljenu igračku koju će ponijeti od kuće. U dogovoru s odgojiteljem produžava se boravak djeteta u vrtiću i ostanak roditelja s djetetom u sobi dnevnog boravka ( ukoliko je potrebno ). Roditelji će sve informacije, kao i ugovore za vrtić, dobiti na roditeljskim sastancima. Želimo vam veselu i uspješnu pedagošku godinu, veselimo se susretu s djecom i nadamo se uspješnoj suradnji.

Srdačan pozdrav !

Zaposlenici vrtića