( UPUTE DONEŠENE NA ODGOJITELJSKOM VIJEĆU 27.08.2021.G.)

Poštovani roditelji!
01.09.2021.g. ( srijeda) vrtić započinje s radom. Desetsatni vrtićni program traje od 6,00 h do 16,00 h. Odgojiteljice koje vode desetsatni program su Antonija Labrović i Marija Majstrović.
Desetsatni jaslični program traje od 6,00 h do 16,00 h i vode ga odgojiteljice Martina Marunica i Ana Kelava.
Jutarnji poludnevni programi traju od 7,00 h do 12,30 h. Jedan jutarnji poludnevni program vodi odgojiteljica Ivana Alebić Perković, a drugi vodi odgojiteljica Radmila Vuković.
Osmosatni program traje od 7,00 h do 15,00 h i organiziran je kao nastavak jutarnjih poludnevnih programa.
Raspored novoupisane djece po grupama objavljen je 27.08.2021.g. na web stranici vrtića.
Od 12,30 h do 13,00 h prizemlje vrtića mora biti prazno radi zajedničkih prostora koje treba dezinficirati ( ulaz, garderoba, garderobne klupice, toalet i sl. )

VAŽNO !!! SVA DJECA KOJA POHAĐAJU JUTARNJE PROGRAME ( DESETSATNI, OSMOSATNI I POLUDNEVNI PROGRAM ) u VRTIĆ MORAJU DOĆI NAJKASNIJE DO 8,00 h. NAKON 8,30 h DJECA NE MOGU ULAZITI U VRTIĆ.

Poslijepodnevni poludnevni program traje od 13,00 h do 18,30 h. Poslijepodnevni poludnevni program vodi odgojiteljica Marija Đapić.

VAŽNO!!! DJECA KOJA POHAĐAJU POSLIJEPODNEVNI POLUDNEVNI PROGRAM U VRTIĆ NE MOGU DOĆI PRIJE 13,00 h. DJECA MORAJU DOĆI U VRTIĆ NAJKASNIJE DO 13,00 h. NAKON 13,30 h DJECA NE MOGU UĆI U VRTIĆ.

Prema epidemiološkim preporukama molimo Vas da ne dovodite dijete u vrtić u koliko:
– Ima simptome zarazne bolesti ( npr. povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, grlobolja, proljev, povraćanje, poremećaj osjeta njuha i okusa)
– Ukoliko uzima antibiotik ( oralno, antibiotske kapi i sl.)
– Ima izrečenu mjeru samoizolacije
– Imate saznanja da je zaraženo s COVID-19
– Ukoliko netko od ukućana ili bliskih osoba ima sumnju ( simptome ) na COVID-19

Roditelj /skrbnik ne dolazi u pratnji djeteta ako ima simptome zarazne bolesti ( npr. povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, grlobolja, proljev, povraćanje, poremećaj osjeta njuha i okusa), ako je izrečena mjera samoizolacije ili ako ima saznanja da je zaražen s COVID-19.

DOLAZAK DJECE U JASLICE-VRTIĆ
Roditelji su dužni povremeno izmjeriti tjelesnu temperaturu djetetu te svaki put prilikom znakova koji mogu upućivati na povišenu temperaturu poput malaksalosti, umora, gubitka apetita, neuobičajene pospanosti, crvenila ili bljedila u licu , „ staklastih“ ili suznih očiju, glavobolje, trbuhobolje te znakova respiratornih bolesti ( kašalj, curenje nosa, grlobolja, bol u uhu ). U slučaju povišene tjelesne temperature ne smiju dovoditi dijete u ustanovu već se javljaju odgojitelju i izabranom pedijatru radi odluke o testiranju i liječenju djeteta.
Kada roditelj-staratelj dovede dijete do vrtića u prostoru vjetrobrana pozvoni na zvono. Na ulaznim vratima djeci će netko od djelatnika vrtića izmjeriti temperaturu beskontaktnim toplomjerom. Ukoliko dijete nema temperaturu ili druge simptome COVID-19 može ući u vrtić. Djeci će pomoćno osoblje vrtića mjeriti temperaturu do 8,30 h , nakon toga skida zaštitnu masku, rukavice, obavlja dezinfekciju, zaključava vrata i vraća se radnim zadacima.
Isto vrijedi za poslijepodnevnu skupinu, mjerenje temperature se vrši do 13,30 h.
U vrtiću , u frekventnom periodu, kada svi roditelji dovode djecu i odlaze na posao nismo u mogućnosti osigurati u vrtiću potreban razmak od 1,5 m do 2 m. Također, u većini vrtića, hodnici su ujedno i garderobe-mjesto zadržavanja , grupiranja roditelja i djece. Zbog navedenog roditelji djece koja su već pohađala vrtić NE MOGU ULAZITI U VRTIĆ.
Djecu na ulaznim vratima preuzima pomoćno osoblje i predaje odgojiteljima.
Navedeno se ne odnosi na roditelje djece jasličkog uzrasta . Roditelji djece jasličnog uzrasta kao i prošle godine pozvone na vrata te im netko od djelatnika vrtića otvori vrata. U vrtić ulaze s maskom, obuću trebaju dezinficirati na dez-barijeri koja je postavljena na ulaznim vratima, dezinficiraju ruke i odlaze do sobe dnevnog boravka u kojoj su djeca. Odgojiteljima predaju djecu na ulaznim vratima.

Za novoupisanu djecu duže zadržavanje ( oko 15 min) u sobi dnevnog boravka zbog prilagodbe djeteta na novu sredinu, na početku uključivanja u vrtić, moguće je uz predočenje COVID potvrde, s maskom. Odgojiteljice će kod roditelja provjeriti tko ima COVID potvrde i dogovoriti termine dolazaka za novoupisanu djecu . Roditeljima koji nemaju COVID potvrde prema preporukama HZJZ nije dopušteno zadržavanje od 15 min u sobama dnevnog boravka.
Mišljenja smo da roditeljima djece jasličkog uzrasta zbog izrazito osjetljive dječje dobi treba osigurati kratko vrijeme boravka u sobi iako nemaju COVID potvrdu. Nakon isteka vremena prilagodbe roditelji više ne smiju ulaziti u sobu, djecu odgojiteljicama predaju na vratima.
Roditelji novoupisane djece koja pohađaju vrtićke programe ,na žalost, ne mogu ulaziti u vrtić u periodu adaptacije ukoliko nemaju COVID potvrdu.

ODLAZAK DJECE IZ VRTIĆA !
Roditelji djece jasličkog uzrasta pozvone na zvono te im netko od djelatnika vrtića otvori vrata, dezinficiraju obuću, ruke i odlaze do sobe dnevnog boravka preuzeti dijete. Tek u slučaju da pomoćno tehničko osoblje ne čuje zvono ( npr. zbog buke kuhinjskih aparata), te u razumnom vremenu ne otvori vrata, roditelji pozivaju odgojitelje na mobitel.
Roditelji djece vrtićkog uzrasta pozvone na vrata i čekaju da im pomoćno osoblje otvori vrata. Roditelji ne ulaze u vrtić već čekaju da im netko od zaposlenika vrtića preda dijete.

OPREMA ( IGRAČKE)
Molimo vas da dječje ruksake s odjećom predate odgojiteljima/ pomoćnom osoblju. Molimo vas da djeca u vrtić ne donose igračke. Ukoliko novoupisano dijete ima prelazni objekt( igračku tješilicu ) i teško se odvaja od nje može ju imati u periodu prilagodbe. Odgojiteljice će osigurati sve potrebno da djeci prilagodba na vrtić bude što bezbolnija.
Roditelji djece jaslične dobi mogu donijeti neku djetetovu omiljenu igračku ( prijelazni objekt) krpicu, gazu ukoliko je dijete koristi pri spavanju , dude i sl.
Molimo vas da donesete pak pelena ( svako dijete koristi isključivo svoje pelene), odgojitelji će vam reći ukoliko bude nedostajalo pelena.
Također donesite vlažnih maramica, kremu za pelensko područje, 5 dječjih podbradaka za hranjenje. Odgojiteljice će roditeljima dati detaljne upute.

MOLIMO RODITELJE DA SE PRIDRŽAVAJU NAVEDENIH MJERA NA DOBROBIT VAS, NAŠE DJECE I SVIH ZAPOSLENIKA VRTIĆA
NAPOMENA !!!
Molimo roditelje djece ( kako novoupisane tako i djece koja su već pohađala vrtić) da, ukoliko nisu donijeli, obavezno donesu potvrde o obavljenom sistematskom pregledu kod nadležnog pedijatra.

Molimo vas da na početku pedagoške godine, samo jednom, donesete jedan pak vlažnih maramica i jedan pak plastičnih čaša. Molimo Vas da jednom mjesečno donesete pak papirnatih ubrusa.

Radujemo se Vašem dolasku, našoj djeci želimo veselu i uspješnu pedagošku godinu.

Budimo odgovorni, učinimo sve da vrata našeg vrtića budu otvorena u kontinuitetu.

U iščekivanju ponovnog susreta na roditeljskim sastancima u mjesecu rujnu srdačno Vas pozdravljamo !

Ravnateljica: Ivana Alebić Perković
Odgojiteljice: Radmila Vuković, Antonia Labrović, Marija Majstrović, Marija Đapić, Ana Kelava, Martina Marunica
Pedagoginja: Marica Tomić
Medicinska sestra: Anita Majstrović